Van alles over werken in de ICT Detachering en de opdrachten die ik tegen kom..

Surface Pro 3

Door Neo_TGP op vrijdag 21 november 2014 14:30 - Reacties (3)
CategorieŽn: Algemeen, Werk, Views: 5.475

Ik heb op mijn eigen blog in een viertal berichten geschreven over het gebruik van de Microsoft Surface Pro 3 tablet. De voornaamste reden dat ik deze Tablet gekozen heb is het vervangen van de al maar grotere berg papier die ik achter me aansleep voor het werk.

Maar, ik wil voor het laatste deel van mijn "review" ook wel eens wat andere punten mee nemen dan zaken die tijdens mijn eigen gebruik aan bod komen. En dat is dan meteen ook de reden waarom ik hier post, ik wil graag van jullie weten wat jullie nog getest willen hebben op de Surface.

Ik ga niet alles kunnen testen wat er gevraagd wordt, maar de zaken die ik realistisch kan testen in de komende 1 a 2 weken wil ik wel mee proberen te nemen. Ik ben niet geÔnteresseerd in statische benchmarks, die zijn er al meer dan genoeg en bovendien maakt het me niet uit hoe snel de tablet op papier is, het gaat mij meer om de beleving.

Dus, laat even in een reactie een suggestie achter en dan zal ik kijken of ik hem mee kan nemen. Voor de volledigheid hier een linkje naar wat ik al geschreven heb (4 delen, algemeen, de typecover, de pen en de tablet)

http://www.duurtlang.net/wp-content/uploads/2014/11/Surface-Pro-3-Typecover-Elevated.jpg

Made in China

Door Neo_TGP op maandag 22 augustus 2011 10:55 - Reageren is niet mogelijk
Categorie: Werk, Views: 3.995

Een tijdje terug struikelde ik via Twitter over een Forbes artikel dat zowaar echt goed weet te omschrijven wat er mis is met de huidige westerse Economie, en, je zou het niet verwachten van een Amerkiaanse partij, een zinnige oplossing uitschrijft. Helaas is de oplossing waarschijnlijk te ver gezocht voor de enkel op korte termijn geld beluste simpele zielen die aan het hoofd staan van de grote aandelen fondsen en de zogenaamde hedgefunds.

Zo, als uit het bovenstaande stukje mijn onvrede over de gang van zaken nog niet duidelijk geworden is weet ik het ook niet meer.

Terug naar het artikel in kwestie - Why Amazon Can't Make A Kindle In the USA†:
The US has lost or is on the verge of losing its ability to develop and manufacture a slew of high-tech products. Amazon’s Kindle 2 couldn’t be made in the US, even if Amazon wanted to:

• The flex circuit connectors are made in China because the US supplier base migrated to Asia.

• The electrophoretic display is made in Taiwan because the expertise developed from producting flat-panel LCDs migrated to Asia with semiconductor manufacturing.

• The highly polished injection-molded case is made in China because the US supplier base eroded as the manufacture of toys, consumer electronics and computers migrated to China.

• The wireless card is made in South Korea because that country became a center for making mobile phone components and handsets.

• The controller board is made in China because US companies long ago transferred manufacture of printed circuit boards to Asia.

• The Lithium polymer battery is made in China because battery development and manufacturing migrated to China along with the development and manufacture of consumer electronics and notebook computers.

Voor de rest van mijn stuk over dit onderwerp verwijs ik je naar mijn eigen website. Ik ga daar in op wat dan precies het probleem is, hoe dat zo gekomen is en wat de oplossing zou zijn, Mijn stuk is gebasseerd op de bevindignen en suggesties uit het Forbes artikel waar het mee begonnen is.

De (on)mogelijkheden van social networks

Door Neo_TGP op donderdag 28 oktober 2010 11:22 - Reageren is niet mogelijk
CategorieŽn: Algemeen, Werk, Views: 4.517

Ik heb de afgelopen week wat tijd gestoken in het schrijven van drie artikelen over de (on)mogelijkheden van sociale netwerken. En dan vooral bekeken vanuit bedrijven, wat zijn de risico's wat doet het met de productiviteit van je medewerkers maar ook de mogelijkheden voor bedrijven.

Normaal zou ik de posts iets aanpassen en hier neer zetten, maar in dit geval zijn de reacties ook wel interessant en heb ik er dus voor gekozen om het voor deze keer anders te doen. De stukken staan nog op mijn eigen website, ik heb hier onder steeds een korte introductie en een link naar dat artikel. Om de discussie centraal te houden staan hier de reacties dicht, maar reageren kan wel op mijn website (zonder te registreren of zo).

De (on)mogelijkheden van social networks (1)
In dit stuk ga ik vooral in op de niet direct zichtbare gevaren voor je bedrijf als je medewerkers gebruik maken van sociale netwerken.

De (on)mogelijkheden van social networks (2)
Dit deel gaat over de invloed op de productiviteit, alhoewel het niet alleen over social networks gaat maar ook raakvlakken heeft met de algemene beschikbaarhed van internet op de werkplek.

De (on)mogelijkheden van social networks (3)
In het derde en laatste deel ga ik in op het potentieel van deze netwerken voor bedrijven maar ook op wat er kan gebeuren als je als bedrijf per ongeluk negatief in beeld komt op deze netwerken.

Er volgt binnenkort nog een vierde deel dat deze drie delen kort samenvat, dit samen met wat andere invalshoeken op de punten.

http://www.duurtlang.net/wp-content/uploads/2010/10/social-media.jpg

2e2 Kennissessie

Door Neo_TGP op donderdag 21 oktober 2010 11:51 - Reacties (4)
Categorie: Werk, Views: 3.959

Vorige week donderdag avond was het tijd voor een nieuwe 2e2 Kenissessie, dit is een terugkerend initiatief van mijn werkgever (2e2 dus) waarbij er op een avond twee of drie onderwerpen aan bod komen waarover dan een presentatie gegeven wordt. Na de presentatie is er dan ruimte voor discussie over het onderwerp. Het is die opvolgende discussie die dit soort avonden altijd erg leuk en interessant maken. Momenteel is het zo dat deze avonden voor het eigen personeel zijn, maar er wordt gekeken naar een systeem waarbij sommige avonden voor zowel het eigen personeel als externen toegankelijk zijn.

http://www.duurtlang.net/wp-content/uploads/2008/09/2e2.gif


Deze avond waren er twee onderwerpen, we begonnen met een stuk van Martin Wolters over klantgerichtheid en de avond werd afgesloten door Steph Janssen met een stuk over "het nieuwe werken" waarbij de nadruk op nieuwe media en online samenwerking lag.

Klantgerichtheid
Dit is voor 2e2 Skilled Resourcing een erg relevant onderwerp, in de detachering wissel je vaak van klant en wordt je geacht om goed in te passen in een bestaande omgeving voor de periode die je daar zit. Aan de hand van grappige maar pijnlijk duidelijke filmpjes werd er duidelijk gemaakt hoe je met je "klanten" om kan gaan. Gelukkig bleek tijdens deze presentatie en de bijbehorende vragenlijst dat we eigenlijk in hoofdlijnnen allemaal wel goed zaten op dit gebied. Maar het mooie aan een avond als deze is dat je door er met zijn allen eens over te praten toch ziet dat er verschillende opvattingen en denkwijzen over dit onderwerp zijn.

"Het nieuwe werken"
De tweede presentatie ging over de nieuwe ontwikkelingen waar we in de ICT wereld nu en de komende tijd mee te maken gaan krijgen, en dan vooral gericht op nieuwe hulpmiddelen die mensen gebruiken tijdens het werken en wat dat dus voor een invloed kan hebben op de manier waarop we werken en de gevolgen die dit gaat hebben voor de (beveiliging van) bedrijfsnetwerken.

http://www.duurtlang.net/wp-content/uploads/2010/05/dropbox-300x207.jpg


Een van de punten die ter sprake kwam is het online samenwerken, grappig hieraan is dat Steph en ik door onze gedeelde hobby (Duh-Events) eigenlijk al min of meer noodgedwongen veel gebruik maken van tools op dit gebied. Doordat we veel willen doen in zo min mogelijk tijd zijn we al jaren op zoek naar goede tools op dit gebied. In de presentatie werd er dan ook in gegaan op tools zoals Dropbox, Google Docs, Collanos, OneNote, Evernote, Skype, TeamSpeak enzovoorts. Al deze tools voegen op hun manier wat toe aan de manier waarop we nu werken, en in de markt waar wij in zitten is het interessant om te zien wat dit soort ontwikkelingen voor onze klanten kunnen betekenen en voroal ook hoe we daar in de toekomst mee om moeten gaan. Het is natuurlijk erg fijn als je medwerkers snel en gemakkelijk bestanden met elkaar en hun thuissystemen kunnen delen via Dropbox, maar hadden we daar niet al ons bedrijfsnetwerk voor? En hoe zit het dan met de beveiliging van Dropbox? Of hoe zorg je er dan voor dat je gevoelige bedrijfsdata binnen je netwerk blijft en niet de hele wereld over gaat?

Met al deze ontwikkelingen en daarbij bijvoorbeeld het gebruik van Twitter en Facebook komt er steeds meer informatie over bedrijven en de medewerkers op straat te liggen waardoor het voor kwaadwillende figuren steeds makkelijker wordt om deze informatie te verzamelen en voor "verkeerde" doelen in te zetten. Door deze ontwikkelingen kan je gaan twijfelen of het afschermen van je bedrijf voor buitenstaanders wel genoeg is, misschien zit het grootste gevaar voor je bedrijf tegenwoordig wel gewoon aan de bureau's op het kantoor?

Daarnaast zie je tegenwoordig de opkomst van "cloud computing", met opslagdiensten als Amazon S3 of complete online virtualisatie platformen. Wat gaat hier de impact van zijn op het werk als systeembeheerder? En hoe moeten we er mee om gaan als de klant hier om vraagt? Ook deze onderwerpen zijn allemaal kort voorbij gekomen tijdens deze kennissessie of in de vele gesprekken die de bezoekers achteraf nog met elkaar gehad hebben.

Het zijn dit soort punten waar de ICT wereld op korte termijn mee te maken gaat krijgen en waarvoor bedrijven klaar moeten zijn. Alleen hoe kan je klaar zijn voor iets waarvan we zelf nog niet eens half in kunnen schatten wat de uiteindelijke impact gaat zijn? Nou door dit soort kennissesies te houden kunnen we in ieder geval elkaars ervaringen delen op dit gebied en kijken hoe iedereen de toekomst ziet.

Dus, het was weer een erg zinnige avond waarvan iedereen wel wat opgestoken heeft denk ik, dit soort avonden zijn in ieder geval erg zinnig om iedereen kennis te laten maken met zaken waar ze anders misschien nooit aan gedacht hadden of misschien bepaalde (verkeerde?) vooroordelen over hadden.. Ik ben nu in ieder geval alvast benieuwd naar de volgende kenissessie :).

Kennissessie

Door Neo_TGP op donderdag 3 juni 2010 08:53 - Reacties (7)
Categorie: Werk, Views: 3.740

Zoals ik eerder al verteld heb werk ik bij 2e2 Skilled Resourcing, de detacherings afdeling van 2e2 Nederland (wat weer onderdeel is van de 2e2 Group in Engeland). Gisteren was het weer tijd voor een kennissessie, dit is een avond waarop een of meerdere sessies gehouden worden over uiteenlopende onderwerpen. Alle medewerkers worden hiervoor uitgenodigd, en afhankelijk van het onderwerp kan het zijn dat het gebracht wordt als een soort van “introductie” op het onderwerp, maar het is ook goed mogelijk om (afhankelijk van het publiek) veel dieper in te gaan op het topic van de sessie.

http://www.duurtlang.net/wp-content/uploads/2008/09/2e2.gif


Zo was het gisteren als volgt ingedeeld:

18.00 Broodjes
18.30 Algemene sessie – Introductie Time Management

19.45 Sessie: Informatiebeveiliging
19.45 Sessie: Excel
19.45 Sessie: Windows 2008 R2 en Windows 7

Het eerste deel van de avond ging dus over Time Management, daarbij werd vooral in eerste instantie de nadruk gelegd op gewoontes die we onszelf allemaal aangeleerd hebben die eigenlijk contra-productief werken. Wanneer je het er zo met de gehele groep over hebt tijdens zo'n sessie komen er aardig wat dingen naar boven die iedereen eigenlijk standaard doet, maar eigenlijk helemaal niet goed zijn. Het tweede deel van deze sessie was vooral gericht op hoe je met een paar eenvoudige aanpassingen efficienter met je e-mail om kan gaan. Nou zou je denken dat je als ICT'er wel weet hoe dat moet, maar tussen alle tips staan dan altijd nog een paar dingen die jouw leven net wat makkelijker kunnen maken.

http://www.duurtlang.net/wp-content/uploads/2010/06/tijdmanager.jpg


Als tweede sessie heb ik voor informatiebeveiliging gekozen. Dit onderwerp gaat in de nabije toekomst in mijn ogen sterk veranderen, gebruikers kunnen steeds meer met hun computers, waardoor ze ook vindingrijker worden om “beperkingen” die ze om veiligheidsredenen opgelegd krijgen te omzijlen. Je zal je gegevens dus niet alleen meer moeten beveiligen voor bedreigingen van buitenaf, maar ook van je eigen mensen die al dan niet opzettelijk bedrijfsinformatie naar buiten kunnen lekken.

Het mooie aan een sessie zoals deze is dat het zich aanpast aan het niveau van de aanwezigen, de ene keer zit je er en hoor je alleen maar nieuwe dingen, maar een andere keer gaat het over een onderwerp waar je zelf weer veel kennis van hebt.. In dat laatste geval kan je ook nog input leveren waar anderen weer nieuwe kennis van opdoen. Het eerste deel van een dergelijke sessie begint met een presentatie die het een en ander toelicht, vaak redelijk algmeen, maar indien nodig met extra diepte op sommige onderwerpen. Het (voor mij) leuke begint echter pas na de sessie (en dan bedoel ik niet de borrel ;) ), het is pas wanneer je daarna met elkaar staat te praten dat de echte kennis naar boven komt, je kan elkaars kennis goed aanvullen door in zo'n disussie wat dieper op de zaken in te gaan. Bovendien weet je in het vervolg bij wie je eventueel extra informatie kan inwinnen als je op een opdracht ergens tegenaan loopt.

http://www.duurtlang.net/wp-content/uploads/2010/06/informatie_beveiliging.jpg


De andere sessies heb ik niet bijgewoond, maar het is wel zo dat de onderwerpen misschien wel klinken alsof het eenvoudige zaken.. De meeste mensen geven aan Excel wel te kennen, maar Excel kan vele malen meer dan menig persoon denkt, het het zijn vooral die extra features / handigheidjes die hier ter sprake komen, die niet hoe je een standaard formule moet maken of wat dan ook.. De Windows Server 2008 + Windows 7 sessie is extra relevant, we zien steeds meer bedrijven die overstappen op deze platformen, en alhoewel ik bijvoobeeld wel mijn certificeringen hiervoor heb zijn dit wel nog gebieden waar je opnieuw de handigheidjes of weetjes van moet leren, en daar is een sessie zoals deze dus erg voor geschikt.

http://www.duurtlang.net/wp-content/uploads/2010/06/w2k8r2_klein.jpg


Al met al weer een zinnige avond op het kantoor in Bilthoven :)