Zaken die nergens anders tussen passen..

Surface Pro 3

Door Neo_TGP op vrijdag 21 november 2014 14:30 - Reacties (3)
CategorieŽn: Algemeen, Werk, Views: 5.439

Ik heb op mijn eigen blog in een viertal berichten geschreven over het gebruik van de Microsoft Surface Pro 3 tablet. De voornaamste reden dat ik deze Tablet gekozen heb is het vervangen van de al maar grotere berg papier die ik achter me aansleep voor het werk.

Maar, ik wil voor het laatste deel van mijn "review" ook wel eens wat andere punten mee nemen dan zaken die tijdens mijn eigen gebruik aan bod komen. En dat is dan meteen ook de reden waarom ik hier post, ik wil graag van jullie weten wat jullie nog getest willen hebben op de Surface.

Ik ga niet alles kunnen testen wat er gevraagd wordt, maar de zaken die ik realistisch kan testen in de komende 1 a 2 weken wil ik wel mee proberen te nemen. Ik ben niet geÔnteresseerd in statische benchmarks, die zijn er al meer dan genoeg en bovendien maakt het me niet uit hoe snel de tablet op papier is, het gaat mij meer om de beleving.

Dus, laat even in een reactie een suggestie achter en dan zal ik kijken of ik hem mee kan nemen. Voor de volledigheid hier een linkje naar wat ik al geschreven heb (4 delen, algemeen, de typecover, de pen en de tablet)

http://www.duurtlang.net/wp-content/uploads/2014/11/Surface-Pro-3-Typecover-Elevated.jpg

De (on)mogelijkheden van social networks

Door Neo_TGP op donderdag 28 oktober 2010 11:22 - Reageren is niet mogelijk
CategorieŽn: Algemeen, Werk, Views: 4.490

Ik heb de afgelopen week wat tijd gestoken in het schrijven van drie artikelen over de (on)mogelijkheden van sociale netwerken. En dan vooral bekeken vanuit bedrijven, wat zijn de risico's wat doet het met de productiviteit van je medewerkers maar ook de mogelijkheden voor bedrijven.

Normaal zou ik de posts iets aanpassen en hier neer zetten, maar in dit geval zijn de reacties ook wel interessant en heb ik er dus voor gekozen om het voor deze keer anders te doen. De stukken staan nog op mijn eigen website, ik heb hier onder steeds een korte introductie en een link naar dat artikel. Om de discussie centraal te houden staan hier de reacties dicht, maar reageren kan wel op mijn website (zonder te registreren of zo).

De (on)mogelijkheden van social networks (1)
In dit stuk ga ik vooral in op de niet direct zichtbare gevaren voor je bedrijf als je medewerkers gebruik maken van sociale netwerken.

De (on)mogelijkheden van social networks (2)
Dit deel gaat over de invloed op de productiviteit, alhoewel het niet alleen over social networks gaat maar ook raakvlakken heeft met de algemene beschikbaarhed van internet op de werkplek.

De (on)mogelijkheden van social networks (3)
In het derde en laatste deel ga ik in op het potentieel van deze netwerken voor bedrijven maar ook op wat er kan gebeuren als je als bedrijf per ongeluk negatief in beeld komt op deze netwerken.

Er volgt binnenkort nog een vierde deel dat deze drie delen kort samenvat, dit samen met wat andere invalshoeken op de punten.

http://www.duurtlang.net/wp-content/uploads/2010/10/social-media.jpg

Zo kan het dus ook..

Door Neo_TGP op dinsdag 25 mei 2010 07:44 - Reacties (32)
Categorie: Algemeen, Views: 6.538

18 Mei kwam in Nederland Spotify beschikbaar. In mijn ogen zijn diensten zoals deze die voor de muziekindustrie de toekomst zijn.. Momenteel is het zo dat de drempel tot het illegaal downloaden van muziek lager is dan die voor het kopen van muziek. Maar met een dienst zoals deze waarbij je een relatief klein maandelijks bedrag kwijt bent voor het onbeperkt luisteren naar muziek inclusief offline play en mobile play wordt het toch wel heel erg aantrekkelijk om voor het legale alternatief te kiezen.

http://www.duurtlang.net/wp-content/uploads/2010/05/spotify-logo1.jpg


Toch is dit niet helemaal nieuw, een x aantal jaar geleden heeft microsoft via MSN ook een dergelijke dienst geprobeerd waarbij je via een webinterface voor (volgens mij) 6,99 euro een maand lang onbeperkt naar streaming muziek kon luisteren. Deze dienst is toen na een korte periode ook weer opgeheven.. Wat ik me dan afvraag is of het nou onwil is geweest vanuit de industrie zelf of dat er wat anders aan de hand was waardoor dit nog niet eerder doorgebroken is.

Terug op Spotify.. Toen de dienst beschikbaar kwam in NL heb ik er meteen een account genomen, normaal koop ik al mijn muziek via iTunes en laten we zeggen dat dat geen goedkope bedoeling is met de hoeveelheid muziek die ik koop ;). Een streaming alternatief waarbij mobile streaming en offiline play beschibaar zijn is voor mij een ideaal alternatief, de paar CD's die ik wil luisteren in het buitenland kan ik altijd nog kopen. De client laat in mijn ogen nog wel wat te wensen over, ik zou bijvoorbeeld graag kunnen zoeken op genre of eigenlijk sowieso wel een iets uitgebreidere search willen hebben.

Het aanbod op Spotify valt me zeker niet tegen, met 8,5 miljoen nummers hebben ze meer dan genoeg keuze, wel is het zo dat het soms een beetje een vreemd aanbod is, geen Rammstein bijvoorbeeld, maar dan wel weer Rush en zo missen er nog wel wat meer artiesten. Maar ik gok dat een aantal maatschappijen de kat nog even uit de boom willen kijken, het is en blijft natuurlijk een nieuw en modern platform, en daar lijkt de muziek industrie zelf nog niet helemaal klaar voor te zijn..

Wat ik me nu vooral afvraag is wat jullie denken van een dienst als Spotify of wat anders een goed model zou zijn voor het online aanbieden van muziek.. Dus ik ben benieuwd naar jullie visie op dit onderwerp in de reacties :)

Poll: Gebruik jij Spotify?
Nee
Spotify Open
Spotify Unlimited
Spotify Premium

Tussenstand:

http://www.gfxpoll.nl/pollgfx/37771.png

Ook een poll maken? klik dan hier

CampZone 2010 BBQ

Door Neo_TGP op zaterdag 22 mei 2010 10:50 - Reacties (9)
CategorieŽn: Algemeen, Gaming, Views: 5.599

Over 69 dagen is het weer zo ver, CampZone 2010, we zijn al erg lang bezig met de voorbereidingen voor de tiende editie van ons grootste evenement, en het belooft weer een groot feest te worden :). Normaal hielden we in de aanloop naar het evenement een BBQ voor alleen onze eigen crew, maar dit jaar willen we dit ook met onze bezoekers delen.. Dit alles gaat op 26 juni op het CampZone terrein in Oirschot plaats vinden.

Ieder jaar is er ook een grote groep Tweakers aanwezig op CampZone, dus ik zou hier de BBQ ook even onder de aandacht willen brengen. Niet alleen voor de mensen die al weten dat ze willen gaan, maar ook voor de mensen die wel eens willen zien op wat voor een terrein het nou eigenlijk is en wat voor een sfeer je kan verwachten.. Voor de mensen die wel al weten dat ze komen is dit natuurlijk een mooie gelegenheid om de plannen eens goed door te spreken met je tentgenoten :).

De prijs is nu nog niet bekend, maar die hopen we deze week bekend te maken, de rest van de informatie vind je op http://www.czbbq.nl.

Ow, en niemand hoeft de BOB te zijn, want je mag op het veld overnachten als je dat zou willen :)

http://www.czbbq.nl/wp-content/uploads/2010/05/bbq-300x200.jpg

XS4All Burgerinitiatief

Door Neo_TGP op dinsdag 27 april 2010 11:56 - Reacties (20)
Categorie: Algemeen, Views: 3.572

Kijk, gelukkig zijn er ook nog grote partijen die het wel snappen :)

Nu.nl schreef (en nu natuurlijk ook op Tweakers.net :)):
De entertainmentindustrie moet worden verplicht om muziek en films bij verschijning ook online aan te bieden. Dat vindt internetprovider XS4ALL, die de Tweede Kamer via een burgerinitiatief wil dwingen een wetsvoorstel hierover te behandelen.
Klik hier om het initiatief te steunen

Pas als je als content aanbieder er voor zorgt dat je werken (series, films, muziek enzovoorts) normaal beschikbaar zijn via de moderne kanalen heb je recht van spreken als je klaagt over illegaal downloaden in mijn ogen.. Een goed voorbeeld hiervan zijn de vele series die alleen in de VS uitgezonden worden en helaas nooit hier op TV komen. De enige manier om zo'n serie goed te volgen is dan dus helaas het minder legaal downloaden :(..

Overigens vind ik wel dat het met het online aanbod van muziek tegenwoordig wel goed geregeld is, nu de series en films dus nog..