Live vanuit Zweden

Door Neo_TGP op vrijdag 25 november 2011 23:27 - Reacties (4)
Categorie: Gaming, Views: 4.758

Voor de derde keer ben ik samen met de rest van de Intel Pack4DreamHack groep afgereisd naar Zweden om daar deel te nemen aan het grootste computerfestival ter wereld. Met ruim 19.000 bezoekers (waarvan 9200 byoc deelnemers) is het met ruime voorsprong het grootste evenement in zijn soort. Het grote onderscheid dat DreamHack maakt met andere lanparties is het feit dat het zich niet alleen op het gamen, maar vooral ook op het festival deel richt, met grote optredens van bijvoorbeeld Dead by April op het mainstage zetten ze een goed gevuld mainstage neer waar geen enkel evenement in deze klasse zich aan kan meten.

http://dl.dropbox.com/u/870923/hermanweblog/dhw2011_mainstage.jpg


Dus, voor de derde keer naar Zweden, veel mensen zeggen dat ze naar DreamHack gaan omdat ze het een keer gezien willen hebben, veel van deze mensen kunnen het echter niet bij een keer laten en blijven terug komen. Dat komt doordat DreamHack niet alleen iets is dat je (als je van dit soort evenementen houd dan) een keer mee wil maken, maar wat je echt iedere keer weer weet te verbazen. Zo hebben ze bijvoorbeeld voor dit jaar samen met Telia een 120 Gbit internet verbinding weten te realiseren, ter vergelijking: een Telfort ADSL verbinding is 0,02Gbit (download), dat iets dergelijks totale overkill is blijkt wel uit de statistieken die laten zien dat we er niet in slagen om daar meer dan 25 Gbit gelijktijdig van te gebruiken, maar het is toch een mooie technische prestatie.

Dit jaar hebben ze nog een mooie verandering door weten te voeren, de finales van bijvoorbeeld de StarCraft finales worden in het locale (voor de deur) ijshockey stadion gehouden, als ik het me goed herinner is er op die manier plaats voor 4.000 man die in die hal naar die finales kunnen kijken. Al die plaatsen zijn inmiddels verkocht (en wij zijn er bij!) en dat geeft aan dat er kennerlijk vraag is naar dat soort events, en dan niet die 200 man die wij op een Barcraft bij elkaar krijgen, maar veel meer dan dat! :)

http://dl.dropbox.com/u/870923/hermanweblog/dreamarena_amdsapphire_nyhet_w700_h247.jpg


Ondertussen vermaken we ons met wat potjes Starcraft, Minecraft en Battlefield 3 (lekker gevarieerd ;) ) en maken we de nodige video’s en foto’s van het geheel. Zondag ochtend vertrekken we helaas weer terug naar Nederland, maar dan kunnen we in ieder geval zeggen dat we opnieuw mee geholpen hebben aan het zetten van een nieuw wereldrecord (grootste computerfestival ter wereld).

Voor al onze blogs, foto’s, video’s en natuurlijk veel meer informatie: Intel Pack4DreamHack
http://dl.dropbox.com/u/870923/hermanweblog/dhw2011_bus.jpg
Een van de twee bussen

Volgende: Ouya: Een game changing concept? 07-'12 Ouya: Een game changing concept?
Volgende: Aanstaande zondag 11-'11 Aanstaande zondag

Reacties


Door Tweakers user Neo_TGP, vrijdag 25 november 2011 23:55

Voor alle livestreams van de matches kan je overigens terecht op: Dreamhack TV

Door Tweakers user Kain_niaK, zaterdag 26 november 2011 06:47

Ik moet echt eens naar zo'n lanparty gaan.
Ben één keer met een kutcomputer van de carrefour naar een kleine lanparty in de buurt geweest. Maar de meeste games draaide mijn pc toen niet.

Nu heb ik momenteel alleen nog mijn DAW als desktop.
Is je computer veilig op zo'n party?
Dat er niet een grapjas je kast opendraait en je quad sli kaarten of al je ram steelt of zo? :)

En hoe zit het met de verzekering?
Als er iemand een glas cola omgooit boven je computer? Heb je dan pech of kan je die gast aanklagen?

Als ik 100% zeker ben dat mijn computer veilig is dan wil ik volgend jaar wel eens naar dreamhack gaan. :9~

Door Tweakers user HyperMan, zaterdag 26 november 2011 12:00

Als geen extreem dure/limited edition/zelf gemaakte etc hardware hebt dan is het vervoer een groter gevaar dan diefstal.

Als je ziet dat er iemand een glas cola over je toetsenbord gooit kan je hem natuurlijk aansprakelijk stellen en z'n WA-verzekering laten uitkeren, maar in de praktijk is dat lastig, die dingen gebeuren ook altijd heel toevallig als je ligt te slapen. Verder bestaat 100% zekerheid natuurlijk nooit, als je echt para bent moet je een paar webcams ophangen.

Door Tweakers user Neo_TGP, zaterdag 26 november 2011 13:14

Het meeste valt onder je reisverzekering / inboedelverzekering (Als je goede uit gezocht hebt ten minste) met als voorwaarde dat je de zaak uiteraard wel even op slot moet zetten en de losse dingen 's nachts mee moet nemen naar je slaapplaats (hotel / huisje / slaapzaal). Verder hebben we met Pack4DreamHack inmiddels zoveel plaatsen bij elkaar dat er eigenlijk altijd wel iemand van de groep aanwezig is :)

Reageren is niet meer mogelijk